Celebrul aperitiv italian de un roşu intens mai ceva ca apusurile mediteraneene e obţinut prin infuzarea mai multor tipuri de fructe şi ierburi aromatice în alcool şi apă şi savurat adesea în combinaţie cu suc de lămâie şi apă minerală. Gustul inconfundabil dulce-amărui Campari a fost inventat în anul 1860 de către Gaspare Campari, iar dacă în reţeta originală băutura era colorată cu carmin, e important să ştiţi că în zilele noastre ingredientul nu mai este folosit. Culoarea fascinantă, mirosul deosebit si gustul unic sunt motivele pentru care aperitivul este adorat de milioane de oameni din întreaga lume, dar poate cel mai important element care defineşte Campari este faptul că el se savurează mereu între prieteni.
Notele degustării:
Gust: Arome intense, dulci-amărui, care dezvăluie fructe proaspete, fructe uscate şi plante aromatice.
Finish: Lung, amărui.
Culoare: Roşu aprins.
Caracteristici:
ALCOOL
|
25%
|
CATEGORIE
|
VERMUT & APERITIV
|
LITRAJ
|
70CL
|
STIL
|
BITTER
|
ȚARA
DE ORIGINE
|
ITALIA
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu