duminică, 18 august 2019

Whisky | GLENMORANGIE PRIDE 1978 BACCARAT CRYSTAL 1L

Îmbuteliat după o perioadă de maturare de 34 de ani, Glenmorangie Pride 1978 întruchipează cel mai rar sortiment lansat pe piaţă de distilerie până la momentul actual (700 de sticle). Povestea acestui whisky începe în anul 1978, atunci când Glenmorangie a pus la învechit un single malt în cele mai bune butoaie de bourbon aflate la prima umplere. Whisky-ul a petrecut 19 ani în butoaie, până când Bill Lumsden a observat caracterul inedit pe care acesta îl dezvoltase şi a hotărât să îl transfere în butoaie franţuzeşti rare de vin de Bordeaux Premier Grand Cru, unde a mai petrecut incă 15 ani - cea mai lungă perioadă de maturare suplimentară la care a fost vreodată supus un sortiment Glenmorangie. Preţiozitatea şi complexitatea acestui whisky descris de Lumsden ca fiind „10% ştiinţă şi 90% artă” sunt accentuate de designul decantorului din cristal Baccarat realizat de Laurence Brabant, precum şi de caseta creată de artistul britanic Idris Khan.
Notele degustării:
Miros: Buchetul etalează note dulci de lemn şi răşini, care se contopesc cu accente de ciocolată de casă, marţipan, fructe de pădure roşii şi cireşe zemoase.
Gust: Arome bogate de mere, prune şi caise aşezate pe un fundal lemnos, condimentat cu scorţişoară, anason, cardamom şi chimion.
Finish: Lung, catifelat, cu accente de vanilie, citrice caramelizate şi ciocolată cu lapte.
Culoare: Ambră intensă.
Caracteristici:
ALCOOL
47,4%
ANUL
1978
CATEGORIE
WHISKY
LITRAJ
100CL
REGIUNE
HIGHLAND
STIL
SINGLE MALȚ
TARA DE ORIGINE
SCOȚIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu