Soiul Cabernet Sauvignon se simte foarte bine pe sol oltenesc, de aceea dă naştere unor vinuri de-a dreptul spectaculoase, cum este şi cazul acestui sortiment obţinut din struguri culeşi manual din podgorii selecţionate. Un procent de 70% din vin este păstrat în cisterne din inox, în timp ce restul de 30% e învechit în butoaie franţuzeşti din lemn de stejar pe o perioadă de 14 luni. Jocul elegant de note fructate şi arome lemnoase conturează un profil aromatic sublim, corpolent, structurat şi bine echilibrat. Vinul se potriveşte bine cu fripturi de vită şi miel sau mezeluri afumate.Temperatura ideală de servire este de 18°C.
Notele degustării:
Miros: Buchetul etalează o suită boemă de fructe roşii proaspete şi influenţe calde de stejar.
Gust: Arome bogate de coacăze,cireşe negre şi mure, care se îmbină excelent cu nuanţe de ciocolată amară, vanilie şi condimente lemnoase.
Culoare: Roşu rubiniu.
Caracteristici:
ALCOOL
|
14%
|
CATEGORIE
|
VIN
ROȘU
|
LITRAJ
|
75CL
|
REGIUNE
|
DRĂGĂȘANI
|
STIL
|
SEC
|
ȚARA
DE ORIGINE
|
ROMÂNIA
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu