Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, a preluat operaţiunile din România ale Halewood, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de vin, potrivit surselor ZF din piaţă. Vânzătorul este grupul britanic Halewood, care a luat decizia vânzării pentru a se concentra pe portofoliul de băuturi spirtoase, conform datelor existente. Tranzacţia aşteaptă aprobarea Concurenţei.
Dan Muntean, executivul care a condus operatiunile Halewood timp de mai bine de doua decenii, afirmă că s-a semnat deja tranzacţia care s-ar putea finaliza în trei luni, după aprobarea Consiliului Concurenţei.
Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi spirtoase de pe plan local, a început anul trecut să îşi dezvolte portofoliul şi să producă whisky single malt, devenind astfel prima companie de pe plan local care produce un astfel de whisky. Primele produse vor ajunge pe piaţă peste aproximativ trei ani, după ce procesul de maturare va fi finalizat. Alexandrion Group este deja prezent pe piaţa de whisky cu brandurile importate Glenfiddich şi Grant’s.
Un alt proiect al companiei este realizarea unei distilerii în New York, Statele Unite. Grupul va fabrica în America, sub acelaşi brand, gin, rom, whisky şi alte produse pentru piaţa americană şi va importa din România „produse etnice româneşti“, precum Saber Alexandrion şi Brâncoveanu Alexandrion, conform informaţiilor furnizate anterior de companie.
Compania are în portofoliu branduri proprii precum Alexandrion (brandy), Brâncoveanu (vinars), Alexander (vodcă) sau Saber (băuturi tradiţionale - vişinată, afinată etc.), dar şi branduri importate precum Glenfiddich, Grant’s (whisky), Carpano (vermut), Piper-Heidsieck (şampanie) sau Bellman’s (gin).
Grupul Alexandrion este cel mai mare producător de spirtoase de pe plan local, cu afaceri de 33 mil. euro anual.
De asemenea, producătorul a deschis recent o bază dedicată operaţiunilor internaţionale la Nicosia (Cipru), ca urmare a dezvoltării companiei pe plan global. Producătorul de băuturi spirtoase are o fabrică în judeţul Prahova.
Halewood Wines & Spirits şi-a menţinut cifra de afaceri constantă în ultimii ani, în jurul a 10-11 milioane de euro. Grupul are în România atât producţie locală, cât şi importuri. Producătorul şi importatorul de vin Halewood a decis la finalul lui 2015 să îşi diversifice portofoliul şi să intre pe segmentul băuturilor spirtoase.
Grupul Halewood este operat în România prin intermediul mai multor companii.